Over Dominique

Mijn naam is Dominique van Melick en ik ben sinds mijn fijne motoriek ook maar enigszins ontwikkeld was, bezig met tekenen, schilderen en andere creatieve bezigheden.

Ondanks mijn passie voor kunst ben ik beroepsmatig toch een andere weg ingeslagen. Ik heb psychologie gestudeerd en ben momenteel werkzaam als psycholoog. De psyche van de mens heeft mij altijd geboeid, omdat het zo oneindig interessant en mysterieus is. Voor mij bevat kunst deze elementen ook

Ondanks het enorme plezier dat ik beleef aan mijn beroep, bleef mijn creatieve geest roepen om verdere ontwikkeling. Gedurende het voorjaar van 2014 gaf mijn beste vriendin te kennen dat ze heel graag een apart, niet standaard, portret van zichzelf wilde. Ze vroeg mij dit te schilderen voor haar. Na een lange tijd ben ik, door deze speciale opdracht, weer aan de slag gegaan met mijn passie en sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten. Vele positieve reacties en mijn eigen groeiende geluksgevoel zorgde er voor dat ik sinds dit eerste schilderij iedere vrije minuut gevuld heb met het schilderen. In het begin heb ik me vooral gericht op portretten in een semi-abstracte kleurrijke stijl met realistische en gedetailleerde elementen. Daarna kreeg ik ook opdrachten van mensen die geïnteresseerd waren in landschappen, gebouwen en dieren, geschilderd in ‘mijn stijl’.

Wat is nu mijn stijl?.... In mijn schilderijen maak ik gebruik van verschillende materialen. Mijn stijl wordt gekenmerkt door een moderne semi-abstracte kant met intense kleuren, verschillende structuren, details en subtiele glitters en glans. Hetgeen ik wil bereiken in het maken van een schilderij is dat men niet gauw uitgekeken raakt op het schilderij en dat men steeds meer nieuwe details ontdenkt. Zo blijft kunst, voor mijn gevoel, oneindig interessant en mysterieus…..

Art By Dominique Copyright © 2015 All Rights Reserved. Powered by Packiejan Design Studio.